Istállópadló

 

 Az utóbbi években egyre inkább előtérbe került a gumiburkolat alkalmazása lóistállókban. Ez a burkolat kíméli az állatok ízületeit. Különösen akkor hasznos, amikor az állat lefekszik vagy felkel, ilyenkor a gumilap csúszásmentes talajt biztosít. Észrevehető, hogy az állatok jobban érzik magukat a gumipadlóval burkolt istállóban.

 

Jelenleg főleg versenylovak alatt alkalmazzák ezt a burkolatot, ahol fontos az állatok jó kondíciójának folyamatos biztosítása, a sérülések elkerülése. A gumipadlót azonban nem kizárólag versenylovak tartásához ajánljuk. A hobbilovak, iskolalovak teljesítményében is javulás mutatkozik az ilyen típusú burkolat alkalmazásánál.

A burkolat ellenáll az ammónia káros hatásainak is, ezért hosszútávon is alkalmazható. A lapok vízáteresztőek, a nedvesség átfolyik rajtuk. Vízzel tisztíthatóak, nagyon kevés alommal, vagy akár alom nélkül is használhatók. A lapok kis „lábakon” állnak, így biztosítva van a víz szabad eltávozása. Az istállóban mindenhol alkalmazható, a patamosóban, az elkülönítőben, akár az állatkórházak fekvőboxaiban is. Az istállópadló alkalmazásával több, mint 50%-kal csökkenthető a szalmaigény.

 

 

Az istállópadló szerkezeti felépítése:A lap telepítése nem igényel egyedi, különleges szerszámokat.  Kis lejtésű  döngölt, beton vagy aszfalt talapzatra ajánlott a telepítése,  így a nedvesség elfolyása megoldott.  A lapokat nem kell az aljzathoz rögzíteni, a saját súlyuk tartja őket a helyén.

Istállópadlónk 3  alapszínben , feketében, vörösben és zöldben kapható.   
 

 

Vissza