• Az Ön kosara üres.

Menü

Információk

Információk


Termékekkel kapcsolatos infó

Tisztelt Érdeklődőnk !

Felhívjuk figyelmét, hogy raktárra jelenleg nem tudunk gyártani, így mindenképp célszerű érdeklődni a készletről. A gyártósor jelenleg üzemel a meglévő rendelések gyártása folyik.
Újabb rendeléseket is fogadunk, de hosszabb várakozással kell számolni. Illetve, egyes termékek esetében csak személyes átvételre van lehetőség...  Kérjük informálódjanak a +36303733508 as telefonon.

 

Köszönjük !

Változás a szállításban

Tisztelt Érdeklődő !

 

Cégünktől a rendelt terméket, minden esetben, nagyságtól függően a GLS, illetve a Magyar Posta szállítja el.

Ez év januárjától a GLS futárszolgálat a megrendelt árut, kizárólag karton dobozba viszi el, melyet nem minden termék esetében tudunk kivitelezni, így vannat termékek, amik esetében csak a személyes átvétel a megoldható.

Rendeléskor sziveskedjen érdeklődni a megadott telefon számon.. 

Köszönjük !

Árukészlettel kapcsolatos

Kedves Megrendelőink !

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a weblapon található termékek nem minden esetben vannak raktáron. Átmeneti készlethiány előfordulhat, ez esetben  kisebb,nagyobb várakozással lehet számolni, illetve a palettán szereplő termékek közül, vannak termékek, melyek esetében csak személyes vásárlás lehetséges.

A kellemetlenségért, elnézésüket kérjük..

II.osztály

II osztályú lapokkal kapcsolatos tudnivalók.

 

Ami miatt a gumilap II osztályú lehet.. 

Egynél több ragasztó folt  előfordulhat a lap felületén.  Azonos szín esetében különbség léphet fel..(sötétebb,világosabb)

A lapok méretbeli eltérése a tűréshatáron túli. lehet. Minimális felületi porlás, illetve tömörségi differencia előfordulhat.

 

Adatkezelés

Adatkezelés
Ennek szükségességét a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) írja elő.
Adatkezelő: Frankó Rubber Technology Kft.
Székhely: 5600 Békéscsaba Csorvási út 17/1.
E-maií: frankokft@frankokft.hu
Telefonszám: 4-36306630020
Adószáma: 25508471-2-04
Az adatkezelés célja: a megrendelésekkel kapcsolatos e-maií küldése, információ és árajánlat küldés.
Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: megrendelések esetén a számviteli törvény szerint 7 évig tároljuk, egyéb esetben a téma lezárását követően azonnal töröljük. Következő személyes adatokat kezeljük az alábbi célból.
Név: személy megszólítása, megrendelés, számlázás
E-mail cím: levelezés válaszadási lehetőségét
Telefonszám: időpontok egyeztetése, visszajelzések
Nem küldünk kéretlen hírlevelet. A tárolt adatokat nem adjuk át senkinek és nem használjuk fel marketing célokra sem. A levelezést annak lezárása után haladéktalanul töröljük.
Áz adatkezeléssel kapcsolatos jogok:
Kérelmezhető az adatkezelőtől a vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférés, azok helyesbítése, törlése vagy kezelésének további korlátozása. Tiltakozhat az ilyen jellegű személyes adatok kezelése ellen, valamint joga van az adathordozhatósághoz, továbbá a hozzájárulás bármely időpontban visszavonható.
A személyes adatokhoz való hozzáférést, azok törlését, módosítását, vagy kezelésének korlátozását, az adatok hordozhatóságát, az adatkezelések elleni tiltakozást az alábbi módokon tudja kezdeményezni. E-maii: frankokft@frankokft.hu Telefon:
+36306630020
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, 6. cikk (1) bekezdés a) pont, az az
Infotv. 5. § (1) bekezdése.
Békéscsaba 2018-05-25
gy zókszám: G4-09-013678

Szállítási feltételek

Információk a szállításról

Cégünk telephelye Békéscsabán található.  A szállítást cégünk intézi a vevő költségére, a megrendelt mennyiségtől függően postán, futárszolgálaton, vagy nagyobb szállítmányozó cégen keresztül. Lehetőség van a személyes átvételre is.

Szállítási díjunk 30 kg-ig bruttó 2565 Ft/csomag, 200 kg feletti megrendelés esetén bruttó 27000 Ft/raklap. Nagyobb mennyiség esetén egyedi ajánlattal tudunk szolgálni.

 

 

 

 

Jótállás

Jótállási feltételek

JÓTÁLLÁSI FELTÉTELEK A GUMIBURKOLATOKHOZ

A gumiburkolatokra a Frankó Kft. 1 év jótállást vállal lakossági és közterületi felhasználás esetén egyaránt a termék gyártási hibáiból adódó meghibásodására vonatkozóan.

Amennyiben a jótállási idő alatt gyártási hibából adódó probléma merül fel, a Frankó Kft. saját költségére vállalja a termék javítását, vagy cseréjét. Amennyiben hibát észlel, a vásárló köteles értesíteni az eladót a lehető legrövidebb időn belül, hogy elkerüljük az esetleges további károkozást.

A jótállás nem vonatkozik a következő tényezők valamelyikének következtében létrejövő problémákra:

 • szakszerűtlen telepítés és/vagy szakszerűtlen karbantartás
 • napsütés okozta fakulás
 •  az egyes elemek esetleges árnyalatbeli eltérései, melyek a felhasznált újrahasznosított alapanyagok jellegéből adódhatnak
 • savas és maró hatású vegyszerek, oldószerek, súrolószerek használata
 • vízkőfoltok, kőolaj alapú ragasztók vagy szigetelőanyagok használata
 • színárnyalatbeli eltérések a mintadarabok, nyomtatott, vagy internetes felületen bemutatott termékfotók, valamint a konkrétan leszállított termék között
 • használat vagy a környezeti hatások következtében várhatóan fellépő kopás vagy elhasználódás
 • kártevők által okozott sérülések
 • gondatlanság, helytelen felhasználás, szándékosan, vagy véletlenszerűen bekövetkező            rongálás, vandalizmus

A jótállás érvényesítéséhez szükséges a vásárlást igazoló dokumentum!

A jótállás hatálya a sérült termék kicserélésére, vagy kijavítására terjed ki. Az esetlegesen felmerülő plusz költségekért (hibás burkolat felbontása, visszaszállítása, új termék telepítése, stb.) a Frankó Kft. nem vállal felelősséget.

Az újrahasznosított gumiburkolatok, más újrahasznosított anyagokhoz hasonlóan, nem teljesen egyformák. A gyártás során a lehető legszigorúbb kritériumokat támasztjuk vastagság és méret tekintetében, de még így is előfordulhatnak bizonyos eltérések. A gumi természetéből fakadóan tágulhat és összehúzódhat a hőmérséklet és páratartalom változásának hatására.

A gumilapok rendeltetéstől eltérő célra történő felhasználásáért a Frankó Kft. nem vállal felelősséget.

Telepítés

Az esésvédő gumiburkolat telepítése

GUMILAPOK TELEPÍTÉSE

Előkészítés

A gumilapokat óvni kell időjárási és fizikai behatásoktól telepítés előtt, a telepítés során. Amennyiben ragasztással telepítjük a gumilapokat, gondoskodni kell róla, hogy a telepítést követő 12 órán belül ne érhesse nedvesség a felületet.

 

Az alapzattal kapcsolatban az alábbi fontos követelményeket kell betartani:

 • Minden játszótéri eszközt, és tereptárgyat el kell helyezni a telepítés megkezdése előtt.
 • Az alapzatnak teljesen száraznak kell lennie (beton vagy aszfalt esetében legalább 10 napot száradnia kell).
 • Jó vízelvezetés szükséges, hogy megelőzzük a víz összegyűlését.
 • A talajnak egyenletesnek, gödröktől mentesnek kell lennie.

 

Beton és aszfalt alapzat

Az újonnan készült burkolatokat legalább 10 napig kell száradni hagyni. Ne használjunk petróleum alapú tömítőanyagokat.

Régi betonfelület esetén fontos, hogy a repedések és egyenetlenségek megfelelően ki legyenek javítva, és el legyenek simítva a telepítés megkezdése előtt. A felületnek kosz, por, és zsírmentesnek kell lennie.

A gumilapok lerakását az egyik sarokból kiindulva javasoljuk elkezdeni a kívánt minta szerint, így minimalizálhatóak a vágási veszteségek.

A gumilapok ragasztása történhet az alapzathoz, ez esetben a lapok négy sarkára kell a ragasztót felvinni és a felületre ragasztani. Fontos, hogy ne ragasztózzuk be a gumilap teljes felületét, mert ez megakadályozhatja a vízelvezetést, és a lapok felpúposodásához vezethet.

A ragasztás történhet úgy is, hogy a gumilapok oldalait ragasztjuk egymáshoz, ekkor is csak az oldal két szélére vigyük fel a ragasztót, hogy biztosítsuk a vízelvezetést. A ragasztáshoz kesztyű viselése ajánlott.

 

Kavicságy

A gumilapok tömörített kavics-, vagy sóderágyra is lerakhatóak, ám ilyenkor figyelembe kell venni, hogy a gumilapok esési magassága betonfelületre való lerakás esetén történt bemérésre.

Sóderágyra történő lerakás esetén a gumilapok eséselnyelő képessége csökkenhet, mivel a tömörödés során a kavics kitöltheti a gumilap aljának mintázatát!

 

A telepítés menete

Először az alapot készítsük el. Az alapnak 0/35 mm-es zúzott kőből, vagy sóderből kell készülnie, és 10-20 cm vastagságúnak kell lennie a várható terheléstől függően.

Az alapra tömörítés után 2-4 cm vastagságban 0/5 mm-es homokból sík ágyazatot kell készíteni. Ez a réteg a telepítést követően még tömörödni fog, ezt figyelembe kell venni a szint meghatározásakor.

Ezután a lerakást az egyik sarokból indulva lehet elkezdeni, így minimalizálhatjuk a vágásokat, majd a már lerakott elemeken előrehaladva lehet folytatni a telepítést. Az elkészült felületet lapvibrátorral kell tömöríteni. A lerakás elkészülte után készítsük el a keretet fából, vagy speciális szegélyelemekből.

Kavicságyra történő lerakás esetén a gumilapok oldalai egymáshoz ragaszthatóak a stabilitás növelése érdekében.

Tippek a telepítéshez

· A gumilapok más anyagokhoz hasonlóan hő hatására tágulnak. Ezért a telepítést optimális esetben 10-20 °C hőmérsékleten, vagy árnyékban érdemes végezni.

· Ha a ragasztó a telepítés során felhabzik a lapok között, hagyjuk megszáradni, ezután egy késsel, vagy csavarhúzóval könnyedén eltávolítható.

· A gumilapok méretre igazításához használjunk tapétavágó kést. Vágjuk be a lapot,

majd enyhén hajlítsuk meg,és így vágjuk a kívánt formára.

Vastagabb lapok vágásához használhatunk dekopír fűrészt is.

Karbantartás

Karbantartás

KARBANTARTÁS:


A rugalmas burkolatok csekély karbantartást igényelnek. A felhordott szennyeződés, homok, kavics, falevél, ágak, gyorsítják a lapok kopását, ezért cirokseprűvel, alacsony nyomású vízsugárral célszerű rendszeresen takarítani a felületeket.

HIC érték

Mi az a HIC-érték?

A gumiburkolatok ütéscsillapító tulajdonságát az ún. kritikus esésmagassággal adják meg. Ezt az értéket laboratóriumi vizsgálatok során állapítják meg, az MSZ EN 1177-es szabvány előírásainak megfelelően. Ennek során azt modellezik, hogy a gyermekek fejsérülésének kockázata egy adott gumilapnál milyen magasság alatt csökken egy bizonyos szint alá. Ez a magasság lesz a gumilap kritikus esésmagassága (angolul Head Injury Criterion = HIC)

Kapcsolat

FRANKÓ KFT
H-5600 Békéscsaba, Csorvási u. 17/1.
Telefon: +36-30/373-35-08 +36-30/663-00-20
Web: www.frankokft.hu
E-mail: frankokft@frankokft.hu


Kategóriák

Vélemények